Thursday, April 17, 2014

kehilangan,

pagi tadi
tengah syok2 layan sinar.fm
tiba2 keluar berita pukul 9.
( pukul 9 baru otw p pej...cemerlang sgt sijilnya ).
 YB karpal singh eksiden.
n meninggal..
terkejut jugak lah...
walau dia lantang  bersuara membangkang itu ini.
tapi setidak2 nya kelantangan dia,
 boleh menutupi mana-mana kekurangan yg ada kan?
kelantangan dia melambangkan keberanian dia..

tapi idealogi dia dan wawasan dia pikir 10x dulu ye..

takziah utk family YB karpal singh.


Sunday, April 13, 2014

begini ceritanya...

lama sungguh tak berblog..
rindu jgn kata lah..
semalam baru dpt connect internet..
terus buka blog...
facebook tak jenguk pun lagi..
if  blog itu orang..
semalam aku rasa nak peluk cium byk2..nak gomol2...
nak peluk tak lepas-lepas..

jgn tanya kenapa lama tak berblog..
bukan tiada masa..
buka jugak merajuk frust bercinta..
bukan, bukan.. 
aku masih biasa2..
juga belum lagi jadi orang yg luar biasa...

aku andaikan jika blog ini punya hati dan perasaan..
pasti dia akan berlari diiringi lagu hindustan keliling pokok..
pabila ternampak kelibat aku menghampirinya..
yang  berlutut sambil di tangan ku ada segenggam bunga lalang..
( kenapa tiba2 aku rasa watak ku ala2 rajnikan..)

okeh aku tukar balik cerita..

aku andaikan jika blog ini punya hati dan perasaan..
pasti dia akan berlari dengan gagah perkasa..
di tangannya erat sebijik bom tangan..
pantas dengan tangan penuh muscle ditariknya bom itu.
di lontarkan kearah ku..
maka jadi lah aku debu2.. 

( kejam rupanya blog ini jika ia seorang lelaki )..


sekian..

kesimpulan diatas..
sebenarnya c.li tak bayar internet dua bulan..
malah dilarangnya jugak aku membayar..
kerana.. budak manis busuk tiga orang dah ketagih  you tube..
idola kecil pat puluh pat jam.. 
lantas bapaknya transform jadi ghimau..
ni aku buka curi2..
depa tak tau  internet dah ada..
kahkhakhakkah.. 
sorry ye anak2..
mama insan yg lemah,,,,, hahahhahahha..

dan sebenarnya itu di atas adalah versi cover line..






yang pasti sebenar-benarnya cerita..
aku tak cukup money nak bayar internet...
dua bulan aku delay...
tak sanggup aku, sbb bayar internet anak aku tak dpt makan mcd, kfc, ujung2 minggu..
dan sebabnya jugak.. dua bulan aku cam orang gila yang menjanda..
sebab c.li gila2 betul punya gila out station tak benti2..
stress kepala otak aku..

cer bayang kan bulan tiga ritu dia sekali keluar sampai 13 ari..n then  balik dua ari keluar lagi..
\balik keluar lagi..
  sekadar balik utk mengosongkan testisnya...hampeh...

sekian yang benar2 sekian..
dan kesemua versi diatas adalah benar sebnarnya...
hahahhaa.. pening lah korang..
aku dah keluar dari gua...





Saturday, April 12, 2014

heppi .. yess, sangat heppi

yaaaa..
tora datang lagi..
kini dgn permainannnnn yg lebih menarik..
yaaaaa... 
beli lah ding dang..

heh.. tiba2 iklan tora..
lepas tu boleh plak suruh beli ding dang..
ni iklan berpakej..

teringat kat mat sentul..
dulu2 bila iklan ni je..
mmg rasa..wahhhh!..
gempaknya kalau boleh beli..
kedai runcit kg mana ada jual tora n ding dang ni..
dapat ding dang sekotak peluk tak mau2..
rasa mcm " eh betul ke aku beli ding dang..
la..
anak2 nak beli.. 
aku jegil bijik mata luas2.. bagi depa paham..
tapi bulan bukan phm isyarat aku.
aku jegil ..dia jegil kat aku balik..
tak pon dia pandang aku tak berkelip2..
cam dia plak yg paling garang...
c.li maybe ikut kata bulan..
aku soryy ye..
aku tinggal je dia kat depan kotak ding dang tu..
menjejeh air liur ke lantai pon aku tak beli eh..


sekian sesi memanaskan blog i yg usang ni..




Monday, February 24, 2014

bad mood

bad mood dah ni..
baru je feel cam ada suami..
tiba2 esok dia dah kena outstation lagi..
kali ni ke kota tinggi johor..
sampai 4hb plak tu..
kalau boleh ukur tahap kestressan aku ni dgn air yg mendidih..
dah 4 kali mendidih ni..maybe dah kering kontang dlm cerek agaknya..
mungkin jugak cerek tu pun dah mencair jadi besi balik.
seperti aku masak air dulu tapi lupa..
kesian cerek tu.. 
mengerekok atas dapur dgn muncungnya dah terkulai jatuh kebawah..
lepas tu aku terus buang dlm tong sampah besar..
maka habislah riwayat 'aku sebijik cerek'

duhai c.dah..
senyumlah..
sabar lah..