Saturday, September 24, 2016

rindu saya...

rindu saya tak tertahan lagi.

rindu nak tulis je ponn.
setahun lama tak menulis. tiba2 rasa kekok pulak.
byk benda terlepas nak cerita.
padahal tiap minggu memang akan masuk office lah.
sbb aku masih lg buat parttime kat pej. lama.

nak diingatkan2 sebenarnya thn 2015 byk buat aku down.
org tgk aku happy. kepala gila2. 
layan lagu hindi sambil menari2. anak sulung kata " mama ni buang tebiat.
tapi nasib bulan sporting. dia ikut sama menari.

tapi hati aku kosong. jiwa aku bukan sebagai surirumah.
aku bosan.. boring..
last2 masa aku byk dgn tido. 
pg tido. petang tido. berat bdan pon melambung2.
 lepas tu stress pulak dahhhh.. p gym.. p gym..
 nak p gym pon guna duit lg.
sekali masuk kena $4 hinggit. seminggu dah berapa..

mmg tak tau diuntung sgt.
hidup kau pon org bela.. nak perabis duit pulak.
 sebut bab duit pulak. mmg tak cukup ahh..

boleh je kalu nak bg cukup.. tapi aku tak biasa dgn tak dak duit.
aku tak dpt tukar cara aku berbelanja masa waktu kerja dan waktu sudah pencen.
aku berbelanja sama jee..

tapi ank di jadikan cerita 
one day tu jiran ajak aku p pharmacy. tgh dia dok beli-beli brg.

dia punya boss ada tanya" u ada kawan2 tak nak keje.?
 kawan aku nak rekemen kan adik dia tapi boss tu tak mau budak baru abis belajar.

n aku saje je tanya 
" part time mau ka". sbb sy ada keje lg. 
sembang2.. rabu tu masuk keje..

n sampai sekarang aku masih lg keje kat sana. gaji ciput je..
 tapi boleh lah janji duit sdr.
yg seronoknya keje kat kedai pharmacy ni. jumpa ragam mcm2..

nanti aku cerita len kali ye.
 kira seronok jugak la.
yg paling penting dpt amik anak dr sek. in case asben ada keje. ke out station.

tu soalan pertama yg aku tanya kat owner pharmacy tu.
" boleh balik amik anak sekolah tak". 
 kedai pharmacy  dr rumah lebih kurang 10 minit je. kalu org lain.
tapi aku 5 minit je.
9.55 dr rumah. pkl 10 terpacak depan kedai. kedai bukak pkl 10.00 pg..


tapi lekeh ka keje kedai pharmacy ni..
soalan ni dok dlm kepala aku ja..
sbb ada org pandang lekeh kat aku.




cak..cak..cak..
 bg cak byk kali lah.. sbb dah dpt buka my blog
actually.. lama gila tak buka blog.
tapi smlm tiba2 rasa rindu sgt nak coret2 nak tulis-tulis.
cari pen .. pen pon tak dak.. 
kertas apatah lg.. 
rasa down sgt..

dulu keje ari2 pegang pen..
pensil case pon dah rosak membawa diri..
pen suma pakat lari..

ni alang2 masuk pejabat . mai kita berblogging
masa nak buka url. aku dah lupa. nama blog aku.
puas taip bulan. x kuar.. nama blog pon lupa. nasib baik ,
 aku taip nama damia dia tersembuq kuar..
jenuh nak scroll..

rasa nak nangis dah .. mcm org ilang laki pon ada..
dok cari. mana ni?.. mana ni?.. kuar lah.. my blog,

aku rasa dia pon dah fed up. nasib iman dia kuat lg,.
kalu tak lama dah bawa diri terjun gaung..

berita ttg aku dan dia..
setahun aku benti kerja . just sekadar buat part time dpt 300 hengget sebulan..
meme tak cukup der.. tak cukup wa habaq lu..
ansuran my kancil pon tak lepas..
last sekali aku p teman kawan beli brg kat pharmacy..
tgk tauke dia offer kerja...

ok aku stop kat sini dulu cerita aku pasal dpt keje..


la aku tak nak cerita apa-apa..
just aku nak taip. nak taip je apa yg kuar dlm kepala otak aku nih..
aku rindu nak taip laju2 mcm aku draft paper work masa keje dulu..

aku rindu2 sgt nak taip ngadap pc sambil sebelah tgn tgk invoice..
aku rindu sgt dgr bos call sebutharga dah siap belum..

aku rindu suma keje2 aku dulu..
rindu yg sgt mencengkam dada..
sampai aku tak tau nak taip apa lagi..


nanti silap ari bulan aku taip balik bil telefon yg dok ada kat atas meja nih..




Tuesday, July 14, 2015

cerita betul saya

lama betul menyepi..

ada je kat sini.. di kurung.. dan berkurung..
tuan blog je melata.. lata. 
merayau mencari rezeki..
alhamdulillah...
rezeki tetap ada..
sekarang ..
rezeki masih ada bertemu ramadhan..
in sha allah.. mudah-mudahan ada rezeki bertemu syawal..

esok balik kampung..
baju belum packing..
beg belum di buang habuk2..
rumah belum dikemas utk di tinggalkan beberapa ari..
kuih yg ditempah masih bersusun di atas meja..

aku .,...
busy..
busy..
mengalahkan pak menteri meraih undi/...
 satu lagi baju raya belum siap di jahit lace..
waaaaaaaaaaaaaaa...
suma arap malam ni..

yang pasti bermula jam 9.00 mlm..
marathon utk buat semua benda..

arap2 tak lah tercicir barang..

selamat ari raya kawan n taulan..