Saturday, January 17, 2015

lama menghilang

bukak2 je blog.. terus kena sergah..

" heeii.. pompuan mana ko pergi aaa...."?.. 
lama aku tunggu.. ko ingat aku tunggul kayu...

aku agak cam tu la.. my bushuk blog aku ni marah kat aku...
lama betul weeii..cian dia dok nanti@ aku klip kat aidadamia.blog..
alih2 aku klip kat blog orang len..dok tangtu berjanggut..
boring terus tutup  blah.. 





walau liwat lewat aku nak ucap gak 



hai tahun 2015..
aku arap dgn ko datang ni murah rezeki skit dr taun yg lepas..
diberi kesihatan yg baik... 






Friday, November 21, 2014

hari lahir damia yg ke enam tahun


bufday si baby tua ni actually 7 oktober ritu..
berjanggut nak transfer gambar dr h.set ke pendrive ke l.top.
mls aku nak send pic bufday mia di fb. padahal boleh je terus dr h.set ke fb.
takut org kata menunjuk2 plak..

rasa nak bercerita membara-bara persis pengantin baru di malam pertama..
berdebar2 je rasa bila ada cerita yg boleh dijadikan kenangan utk anak2..
 blog ni  ajelah yg boleh dijadikan kenangan depa esok2..
nak arapkan cuci gambar..
semua gambar yg ada pon di buat main dgn firas..
simpan dlm cd pon dah tercalar.. sungguh geram rasa hati nak picit2 je budak kenit tu..
tapi bila di marah .. bleh buat ayat..: "jgn marah adik kecik lg.."


akal sangat eh..


sebelum ari bufday dia dah mintak hadiah ..
tindik telinga..
beres.. sepuluh hinggit je ponn..
 tindik sekali dengan telinga bulan..


konfiden je aku  save gambar .. ingat ni telinga mia..
sekali tuan dia mai habaqq tadi.. ( masa tgh taip )
mia: "ni telinga adik lah ma..
subang baby kaler emas .."

ololoolo sweet. angat mama neh. sampai telinga anak pon tak cam dah..


planning nak buat party kecik2 kat rumah..nak jemput anak jiran yg main sama2 je..
tapi sekali jiran depan rumah ..
jiran:"jom k.dah kita buat bufday depa sekali..k.dah goreng beehun.. ^&* buat air.

kebetulan yg sgt anak dia sama hari, sama bulan dan tahun dgn mia 
setuju ajelah..




bufday ari selasa.. elok sgt sbb aku tak keje ari ni..
tanya mia nak beli kek apa.... dia kata nak kek coklat yg mama buat..
yg ada coklat cair tu... 
lagi mama rasa mama la org yg tercomel sekali..
mia mmg suka buat hati kecik mama ni kembang sampai penuh dada..
heheheheh... isnin mama beli kek coklat segera tu baru rm6.50.. hehehehe.

pagi selasa lepas amik mia tadika.. p beli brg lain ..
petang bakar kek n deco skit2..
deco pon sekali dgn bulan n mia sama..
kan main sonok depa nih.. mcm brg nak letak.

janji 5.30.
tunggu c.li n k.long balik dulu baru bawak kek p umah jiran..
buat kat rumah dia lah... tak nampak sgt.. rumah aku tetpi .. 


taraaaaa... bersepah tapi nice kan?...


okey.. dah enam tahun dah anak mama...
sat je... kat telinga nih masih dengar lagi org kata..
aku mandul..mandul..mandul..
tgk2 anak dah umur 6 taun.
lallalallalallala.. aku tak mandul..aku tak mandul..( pinjam nada bini mat Y& )

ni bufday sape sebenarnya nih... anak kawan c.li gak.. 
see.. bulan tak puas ati..





muka teruja si baby mama..


pakat hulur pinggan





sibukkan ai... ai mmg suka menyibuk or buat2 sibuk.. kekekekke




i love u sayam mama... 
bucuk2 mama..
suka buat perasaan mama mcm2.. marah, geram..gembira. berdebar2..
2 x buat benda bahaya .. p boh bijik gabus n kristal dlm idung..
sampai kena p klinik p buang... mcm2 mek mia ni sorang.

Sunday, November 16, 2014

kenduri dan jalan2

tengok gambar ye.. saje nak riak sikit.. nanti kita cerita .. 
tgh busy nii...kekekekekekke...

























Tuesday, November 4, 2014

cerita sy pula..

sgt lazat dan enak boleh dok golek2 lagi pukul 5.15 ptg.
betul ke boleh guna perkataan tu ntah..
dpt kat cikgu bm mmg kena tonyoh mulut nih.

ritu qaseeh ada tanya sbb apa berhenti kerja..
tak berbaloi la qaseeh..
rasa mcm kerja dpt penat ja..
terkejar2 sana sini.. dgn minyak mahal..
bayangkan isi myak 30 hinggit pg ahad. petang isnin or pagi selasa nak kena isi lain..
stress aku... keluar lunch plak berhambat dgn masa amik anak sekolah..
so drpd sakit kepala 24 jam.. lebih baik berhenti..
nak kata dpt menabung .. tak dapet jugak..ujung bulan zero..
sikit lagi nak kena makan nasik dgn garam ( okey itu over )

mcm ayam plak, kais pagi makan pagi.. 
nak kena kais petang plak utk mkn petang.
tapi aku rasa kan .. ayam tu sebenarnya saje je nak eksesais..
 bukan dia tak boleh kais pg simpan esok..
saje je nak tunjuk kat orang dia rajin.. 24 jam dok mengais.. 

aku heran tak penat ke ayam nih... gerenti tiap2 mlm dok gosok betis boh minyak angin.

merapu plak.. so hasil dr perbincangan nga bapak ayam..eh bapaknya.
aku berhenti.. 

pengalaman pertama tak kerja hari ahad sgt seronok..
abis suma ceruk rumah aku kemas..
padahal sebelum ni cuti jumaat sabtu x dak pon dok ngemas bagai..
ahad tu abis habuk nyah dr rumah aku..
minggu pertama cuti.. rumah clear...
dannnn lg buat breakfast .. wahhh.. senyum sampai telinga k.long n bapaknya.

minggu pertama je la.. minggu kedua sampai la..
tak payah cerita... abis motto visi dan misi.. hancuss..

aku sdr tak tau ntah apa yg aku buat..
cuma pkl 10. aku tgk cerita mexico sampai 11. 
lepas tu masak... 
tapi isnin pagi aku still kerja sampai pukul 12.
n rabu petang sampai ikut suka hati. 
kesian plak nak resign terus..

itu je la cerita saya... tak hebat mana pon..
nasib badan kerja swasta boleh je nak berhenti tak yah pk sampai 10x.

jika kerja goverment.. tidak la sy berhenti kan... sayang qaseeh oiii,,,